ACTIVITATEA DE ÎNCHEIERE A PROIECTULUI

GRĂDINA CU VISE COLORATE

        Asociaţia Mouseion Bârlad vă invită duminică, 17 octombrie 2021, începând cu ora 11.00, să participați la activitatea de încheiere a proiectului cultural „Grădina cu vise colorate”, ce va avea loc la sediul central al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad.

       Proiectul dedicat copiilor cu dizabilități din județul Vaslui, contribuie la procesul de integrare socială și culturală a acestora, cu scopul de a le înfrumuseța viața prin activități culturale diverse. Pe lângă acest aspect, proiectul urmărește sensibilizarea locuitorilor județului Vaslui, prin conștientizarea complexității problemelor cu care se confruntă copiii cu anumite deficiențe în viața de zi cu zi și acceptarea acestora în societate și în actul cultural.

       Evenimentul cuprinde vernisajul expoziției cu tematică naturală „Grădina cu vise colorate”, în cadrul căruia va fi inaugurată „Aleea simțurilor”. Această frântură naturală este îmbogățită cu decorațiuni realizate de elevi ai școlilor colaboratoare la atelierele DECO NATURA și cu umbreluțe colorate. Vor fi expuse tablouri, desene, machete, coșuri cu legume de sezon, buchete și coronițe de flori și alte aranjamente confecționate din elemente naturale.

       De la ora 12:00, la Pavilionul Expozițional „Marcel Guguianu” va avea loc un recital vocal-instrumental, sub genericul „Culorile muzicii”, susținut de Viorica Andriuța – vioară, Ion Urdeș – tenor, Petrea Gîscă – corn și Aurelia Simion – pian. Această activitate prin care se utilizează meloterapia în vederea promovării, menținerii și restaurării sănătății mentale, fizice, emoționale și spirituale ajută la exprimarea emoțiilor și are un rol semnificativ în îmbunătățirea calității vieții copiilor cu dizabilități. Concertul de muzică clasică propune o experiență auditivă frumoasă pentru toți participanții, fie că vorbim de copiii cu cerințe speciale, de cei cu dezvoltare normală sau de publicul adult.

        La finalul activității va avea loc o sesiune de dezbateri și intervenții din partea participanților pentru diseminarea rezultatelor proiectului și formularea de concluzii.

        Colaboratori: Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, Asociația Myosotis România, Centrul de Terapie Tiama Bârlad, Școala Gimnazială „George Tutoveanu”, Școala Gimnazială „Vasile Pârvan”, Școala Gimnazială „Ep. I. Antonovici” Bârlad, Școala Gimnazială „Dimitrie Negruțiu” Pogonești și Școala Gimnazială Nr. 1 Gherghești.

        Pentru detalii suplimentare, persoană de contact: Valentina Mureșan, manager proiect,  telefon 0772126145;  e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.m.

Proiect co-finanțat de Consiliul Județean Vaslui

Evenimente Culturale

SA INCERCAM IMPREUNA

husi

Monumente Istorice

  Monumente istorice din Vaslui - selecție

  Monumente istorice din Bârlad - selecție 

  Monumente istorice din Huși - selecție

  Obiective restaurate

  Monumente istorice din mediul rural 01 - selecție

  Monumente istorice din mediul rural 02 - selecție

  Monumente istorice din mediul rural 03 - selecție

  Monumente istorice din mediul rural 04 - selecție

Monumente de For Public conform Legii 120/2006

Monumente de for public din Vaslui - selecție

Monumente de for public din Bârlad - selecție

Monumente de for public din  Huși - selecție

Monumente de for public din Negrești - selecție

Monumente de for public din mediul rural - selecție

Scroll to top